fbpx

Inbrekers gaan niet op vakantie

Is de deur op slot draaien wel genoeg om onbezorgd op vakantie te kunnen gaan? Het laatste wat je wilt op vakantie is een berichtje van je buurman dat iemand de boel overhoop heeft gehaald. Daarom kun je er beter vooraf alles aan doen om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen. Hoe? Hieronder een aantal tips:

  • Hang- en sluitwerk

Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op alle (garage)deuren, schuifpuien en ramen. En trek de deur niet zomaar achter je dicht als je weggaat, maar draai alles op het nachtslot. Het klinkt zo logisch, maar het is heel belangrijk om af en toe te controleren of alle sloten nog in orde zijn.

  • Verlichting

Verlichting is een belangrijk signaal voor inbrekers dat er leven in huis is. Regel de verlichting daarom door middel van een tijdschakelaar. Laat de verlichting op verschillende tijden aan- en uitgaan, ook op de bovenverdieping. Zorg bovendien dat je huis buiten goed verlicht is, zodat inbrekers niet in het donker hun gang kunnen gaan.

  • Opklimmogelijkheden

Let op dat je geen opklimmogelijkheden rondom je huis hebt, zoals containers, ladders, regenpijpen etc. Is de bovenverdieping makkelijk te bereiken via een uitbouw of erker? Beveilig de ramen daar dan ook goed met speciale sloten.

  • Sociale controle

Vertel de buren dat je weggaat en hoe lang. Zij kunnen een oogje in het zeil houden als je weg bent. Geef ze eventueel een sleutel, zodat ze af en toe even naar binnen kunnen. Om de planten water te geven, de brievenbus te legen of gewoon even rond te lopen. Dat brengt wat leven in huis. Zorg tevens dat je geen hoge besnoeiing hebt rondom je huis, zodat je buren goed zicht hebben.

  • In het zicht

Let goed op wat in het zicht ligt voor voorbijgangers. Vanzelfsprekend laat je geen waardevolle spullen, zoals laptops en tablets, in het zicht liggen. Plaats juist wel een koffie kopje, een tijdschrift en rondslingerend speelgoed. Eventueel kunnen de buren dat af en toe nog wat verplaatsen. En heb je een tweede auto? Plaats die op de oprit. Of laat de buren de auto af en toe bij jullie op de oprit zetten.

  • Social Media

Plaats niet op Social Media dat je op vakantie gaat. Bewaar leuke vakantiekiekjes liever voor als je weer thuis bent. En ook op je antwoordapparaat vertel je natuurlijk niet dat je op vakantie bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Albo Deuren BV