fbpx

Mobiel – loos op vakantie

Optimaal presteren. Wanneer kun je dat? Eén, zo niet de belangrijkste voorwaarde in mijn ogen, als werk en privé met elkaar in evenwicht zijn. Zoeken naar de juiste balans tussen werk en privé is soms een uitdaging. Je werk is belangrijk en je wilt dat het thuisfront daar begrip voor heeft. Andersom geldt natuurlijk precies hetzelfde.

Als je betrokken bent is het ‘los’ laten van werk soms best lastig. Middels je mobiele telefoon, laptop of ander hulpmiddel kun je 24/7 met je werk bezig zijn met mail, LinkedIn, Twitter, WhatsApp en ga zo maar door.

Vakantie is het moment om even ‘los’ te laten. Vertrouw op je collega’s. Zij kunnen jouw taken best even overnemen. Je bent echt niet onmisbaar. Er zijn mensen die het loslaten moeilijk of zelfs ondenkbaar vinden. Ze zijn namelijk overal beter in en bovenal weten ze het allemaal beter. Daag je collega uit om hetzelfde te kunnen. Misschien doet hij of zij het wel beter en sneller. Lekker toch? Sta je er voortaan nooit meer ‘alleen’ voor.

En als er iets fout gaat dan leert men daar van. Op deze wijze ben jij ook zo goed geworden toch?

Dus zorg voor een vakantie zonder mobiel dit jaar. Of in ieder geval zonder bereikbaar te zijn voor werk gerelateerde zaken. Het bedrijf draait echt wel door als jij er niet bent. Voor 2 a 3 weken kun je best gemist worden. Wil je dat niet geloven? Neem de proef op de som. Laat je mobiel thuis en geniet van je vakantie. Laat alles los en geef jezelf de ruimte om tot rust te komen. Kom tot nieuwe inzichten en hoe al die kansen te benutten. Geef aandacht aan je naasten, want zij moeten 49 weken accepteren dat jij druk bent met werk. Mailtje hier, belletje daar, berichtje op Facebook plaatsen, WhatsApp checken, Twitteren, de laatste personele wisselingen binnen je zorgvuldig opgebouwde netwerk checken op LinkedIn en ga zo maar door. Echt, ook jij kan zonder!

Ik adviseer mijn collega’s om te genieten tijdens hun vakantie zonder voor het werk bereikbaar te zijn en dat de enige aandacht die ze geven aan collega’s en relaties hun afwezigheidsmelding in Outlook is. Fijne vakantie!

Jos van der Laan, directeur Albo Deuren

zonder mobiel op vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*

Albo Deuren BV