fbpx
OPEN voor de wereld

wij nemen onze verantwoordelijkheid

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor ons het zo optimaal mogelijk inrichten van dynamische processen en procedures vanuit bewustzijn en maatschappelijk belang. Onze doelstelling daarbij is zo duurzaam als mogelijk produceren en het milieu zo min mogelijk te belasten. De drie gebieden die waarde creëren voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn People, Planet en Profit. Onze waarborg.

mvo Albo deuren

People

Onze bedrijven, Albo Deuren in Nederland, Albo Türen in Duitsland en VBN Doors in Roemenië hanteren allen dezelfde norm als het gaat om de arbeidsomstandigheden. Locaal management ziet er strikt op toe dat deze norm gehandhaafd wordt. Ook onze toeleveranciers worden periodiek getoetst op vastgestelde criteria tijdens een leveranciersaudit welke opgenomen is in het kwaliteitssysteem ISO 9001.

Planet

Onze inkopers, bijgestaan door onze Quality Assurance Manager, zijn verantwoordelijk voor de monitoring van de herkomst van grondstoffen voor onze producten. Verantwoord bosbeheer vinden wij belangrijk. Voor nu maar ook voor onze volgende generaties. Albo Deuren verwerkt uitsluitend hout en houtproducten welke afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bosgebieden. Onze doelstelling is om in 2018 een 100% gebruik van uitsluitend FSC® en PEFC® gecertificeerde goederen te bereiken.

Profit

Wij conformeren ons aan de Wet Milieubeheer door energiebesparende maatregelen te treffen die binnen vijf jaar kunnen worden terugverdient. Daarnaast zijn wij structureel op zoek naar mogelijkheden om bij het uitvoeren van onze activiteiten het reduceren van de milieubelasting te combineren met kostenreductie. Zo zijn wij bijvoorbeeld gestopt met het verpakken van deuren in krimpfolie, hergebruiken we verpakkingsmaterialen en resthout en werken we met watergedragen verfsystemen waarbij restverf opnieuw wordt gebruikt en minimaal spoelwater wordt verbruikt. Magazijnen zijn voorzien van energiezuinige en via bewegingsmelders gestuurde T5 lampen. Productieruimten, kantoren en inspiratieruimte zijn uitgerust met energiezuinige LED verlichting. En de koffie? Die drinken wij uit porseleinen bekers.

Albo Deuren BV